Wist je dat glas gemaakt is van:

Gelaagdglas

Zand
(Silica)

WhatsApp Image 2023 07 28 at 13.43.13 (2)

Soda (Natriumcarbonaat)

Sexz2gzo

Kalk (Calciumoxide)

Nieuwsoverzicht.

DSC 0077

"30 jaar Glashandel: Een Stralende Reis van dankbaarheid en toewijding"

30 juni 2023

Op 30 juni 2023 was het een bijzondere en feestelijke dag voor ons, want we vierden met trots het 30-jarig bestaan van onze Glashandel. Het was een onvergetelijke mijlpaal die we hebben bereikt dankzij de onschatbare steun van onze gewaardeerde klanten, trouwe vrienden, dierbare familie en toegewijde toeleveranciers. Zonder hen zou dit succesvolle en prachtige avontuur niet mogelijk zijn geweest.

Terugkijkend op de afgelopen drie decennia, zijn we dankbaar voor de vele waardevolle ervaringen en de groei die we hebben doorgemaakt. Gedurende deze reis hebben we ons altijd gericht op het leveren van hoogwaardige glasproducten en uitmuntende service aan onze klanten.

Logo Duurzaam Bouwloket 2021

Samenwerking Duurzaam Bouwloket

1 oktober 2023

Sinds afgelopen jaar hebben wij het genoegen om samen te werken met het Duurzaam Bouwloket, een organisatie die zich inzet voor de bevordering van duurzaamheid in de bouwsector. Maar wat houdt het Duurzaam Bouwloket eigenlijk in?

Het Duurzaam Bouwloket staat voor advies en begeleiding bij het verduurzamen van uw woning op de plekken waar dat het meest nodig is. Het biedt u de mogelijkheid om uw woning alvast voor te bereiden op wat de toekomst in petto heeft.

Bij het Duurzaam Bouwloket kunt u terecht voor al uw vragen en behoeften met betrekking tot duurzaam (ver)bouwen. Dit omvat niet alleen energiebesparing en de opwekking van energie, maar ook informatie over verschillende financieringsmogelijkheden. Kortom, het Duurzaam Bouwloket is dé plek waar u kunt rekenen op deskundig advies en begeleiding voor een duurzamere toekomst.

Bron: www.duurzaambouwloket.nl

WhatsApp Image 2023 07 28 at 13.43.13 (2)

Veiligheidsglas en het Bouwbesluit

23 januari 2023

Recent verscheen er op de website Omgevingindepraktijk.nl en daarna ook op diverse andere websites en social media een artikel geschreven door Jacco Huijzer (Nieman Raadgevende Ingenieurs) en Robert Smits (ABT) met als titel ‘Veiligheidsglas en het Bouwbesluit’. Kern van dit artikel is de stelling dat Bouwbesluit 2012 geen veiligheidsglas eist. In onderstaand artikel, dat tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Stichting Expertisecentrum Regelgeving Bouw, het Centraal Overleg Bouwconstructies (COBc), de Vlakglascommissie van NEN en Kenniscentrum Glas, wordt toegelicht dat deze stelling niet juist is. 

Bron: Veiligheidsglas-en-het-Bouwbesluit-artikel-KCG.pdf (kenniscentrumglas.nl)

HR ONE

Condens op ramen van isolatieglas: hoe zit dat?

3 oktober 2022

Bij isolatieglas kan condensvorming optreden aan de binnen- of buitenzijde van de ruit. Dit is geen productiefout en heeft ook geen negatieve gevolgen. Wel kan de aanwezigheid van condens door kopers of gebruikers als storend of verrassend (als niet passend bij het product) worden ervaren. Krijg jij hier weleens vragen over? Hieronder leggen we uit hoe het zit.

Bron: Condens op ramen van isolatieglas: hoe zit dat? - Bouwend Nederland

WhatsApp Image 2023 08 18 at 14.13.02

Vlakglasafval bijna 100% herbruikbaar.

18 februari 2022

Recyclebedrijven verwerken de door ons ingezamelde vlakglasscherven tot materialen die kunnen worden hergebruikt als grondstof. Deze grondstoffen worden voornamelijk ingezet bij diverse soorten glasproducenten, bijvoorbeeld bij de productie van vlakglas, holglas en isolatieproducten.

Bron: Vlakglasafval bijna 100% herbruikbaar - Bouwend Nederland

Ventilatieroosters in glas, bieden frisse lucht en comfortabele omgevingen, perfect voor diverse ruimtes

Waarom mijn huis ventileren?

22 februari 2023

Om uw huis goed te ventileren moet u dag en nacht voldoende ventilatieroosters en klepraampjes openzetten. Ventileer vooral na het koken, douchen en slapen. Alleen luchten (zoals de ramen korte tijd openzetten) is niet genoeg. Na een half uurtje is de frisse lucht namelijk verdwenen en hopen vocht en stoffen zich weer op in de woning.

Bron: Hoe kan ik mijn huis ventileren? | Rijksoverheid.nl

Glashandel Koelewijn.

Copernicusweg 7
3752 LZ Bunschoten-Spakenburg
T: 033 - 299 63 63

E. info@glashandelkoelewijn.nl

Openingstijden.

maandag

08:00 - 16:30 uur

dinsdag

 08:00 - 16:30 uur

woensdag

08:00 - 16:30 uur

donderdag

08:00 - 16:30 uur

vrijdag

08:00 - 16:00 uur

Let op: telefonisch tot 16:00 bereikbaar.
Op vrijdag tot 12:00.

© This website is build by  

Privacy Statement

Disclaimer