Blauw vinkje glashandel koelewijn

Meer dan 30 jaar ervaring

Blauw vinkje glashandel koelewijn

Hoge kwaliteit 

Blauw vinkje glashandel koelewijn

Specialist op het gebied van glas

Veiligheid, kwaliteit en vakmanschap.

Veiligheid, milieu en gezondheid staan bij ons hoog in het vaandel. Zowel wij als onze monteurs zijn VCA*-gecertificeerd, wat betekent dat we veiligheidsnormen naleven om een veilige werkomgeving te waarborgen.

Naast ons betrokken lidmaatschap bij Bouwend Nederland, waarbij we deel uitmaken van de Vakgroep Glas – voorheen bekend als GBO (Glas Branche Organisatie) – dragen onze medewerkers ook de GBO-certificering met zich mee. Deze certificering onderstreept onze diepgaande expertise en vakmanschap binnen de glasindustrie.

Bij ons staat kwaliteit voorop, en daarom werken we volgens de ISO 9001/2008-normeringen. Dit betekent dat we continu streven naar verbetering en kwaliteit in onze dienstverlening. U kunt erop vertrouwen dat we u de hoogste standaard van service en producten bieden. 

Overweegt u om uw enkelglas te vervangen door isolatieglas? We begrijpen dat dit wellicht veel vragen bij u oproept. Gelukkig staan we voor u klaar met een uitgebreid assortiment dubbelglas opties om aan al uw behoeften te voldoen. Of u nu op zoek bent naar inbraakwerend glas, zonwerend glas of beloopbaar glas, wij hebben de perfecte oplossing voor u.

Met onze jarenlange ervaring, vakbekwame medewerkers en toewijding aan veiligheid en kwaliteit, kunt u erop vertrouwen dat uw glasproject bij ons in goede handen is. Neem vandaag nog contact met ons op, zodat we samen aan de slag kunnen om uw glaswensen te vervullen en uw ruimtes te transformeren.

16564ad9fc26b172e59621438f8de573 large

Wat adviseren wij?

Er zijn verschillende soorten isolatieglas beschikbaar, zoals HR+, HR++, HR+++, en standaard dubbel glas, elk met hun eigen isolatiewaarde. HR+++ glas, ook wel triple of driedubbel glas, heeft bijvoorbeeld een U-waarde van 0.7 en biedt een hoge energiebesparing. Tegenwoordig bieden wij ook vacuümglas aan, dit product heeft een u-waarde variërend tussen 0,4 en 0.7. 

Het grote voordeel van het plaatsen van dubbelglas is een betere isolatie van uw woning, wat resulteert in lagere energiekosten en een positieve bijdrage aan het milieu. Uw woning zal in de zomer koeler aanvoelen dan met enkelglas, wat zorgt voor meer comfort in huis.

Daarnaast biedt dubbelglas geluids- en inbraakwerende eigenschappen, waardoor u minder last heeft van lawaai van buiten en uw woning veiliger wordt. De hogere weerstand van dubbelglas vermindert de kans op doorvallen in vergelijking met enkelglas.

Goed nieuws is dat het meestal mogelijk is om enkelglas te vervangen door dubbelglas zonder dat de kozijnen vervangen hoeven te worden. Zelfs in monumentale panden met dunne sponningen is er de mogelijkheid voor extra dun isolatieglas (vacuümglas) of HR++ isolatieglas met behoud van het karakteristiek uiterlijk.

Wat betreft de kosten, deze variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het oppervlakte van het te vervangen glas, het type dubbelglas (bijv. HR++ of HR+++), en eventuele extra wensen voor bijvoorbeeld veiligheids- of geluidswerend glas.

Kortom, het vervangen van enkelglas door dubbelglas biedt vele voordelen zoals energiebesparing, verbeterd wooncomfort, geluids- en inbraakwerendheid, en verhoogde veiligheid. Ons assortiment van hoogwaardig dubbelglas en deskundige service staat klaar om uw woning te voorzien van de perfecte combinatie van functionaliteit en schoonheid. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies en offerte op maat.

U-waardes.

Vacuümglas: Heeft een U-waarde van 0,4 tot 0,7

HR +++ tripleglas: heeft een U-waarde van 0,5 tot 0,7.

HR ONE isolatieglas: Heeft een U-waarde van 1.0 tot 1.1.

HR++ isolatieglas: Dit is het meest gangbare type dubbelglas met een U-waarde van 1,1 tot 1,2. 

Standaard dubbelglas: Standaard dubbelglas heeft een U-waarde van 2,7 tot 3,3

Enkelglas heeft een U-waarde van 5,8

Onze werkwijze.

Bij Glashandel Koelewijn zorgen we voor een soepele uitvoering van de glaswerkzaamheden en een tevreden klant. Voordat we aan de klus beginnen, vragen we onze klanten vriendelijk om de werkruimtes voor te bereiden door vensterbanken vrij te maken en eventuele obstakels te verplaatsen. Dit helpt ons om efficiënt en veilig te werken.

Op de dag van de klus nemen we eerst de inmeetstaat door en laden we het benodigde glas op voor de klus. Eenmaal op locatie, bekijken we de situatie en zetten we de benodigde hulpmiddelen klaar, zoals een steiger of ladder, om de klus naar behoren uit te voeren. 

Zodra alles klaar staat, gaan we aan de slag met het losmaken van de ruiten. Afhankelijk van de situatie, snijden we de kit los van de ruiten of hakken we de stopverf uit. Waar nodig, maken we ook de glaslatten los en verwijderen we butyleenkit. We nemen de tijd om de randen grondig na te lopen op spijkers en andere oneffenheden, zodat het glas straks goed geplaatst kan worden.

Daarna reinigen we de sponning zorgvuldig en meten we de nieuwe glaslatten en neuslat (meranti, FSC gekeurd, duurzaam) op, om ze op maat te zagen. Vervolgens voorzien we alles van een grondlaag en celband om de duurzaamheid te waarborgen.

Met alle benodigde materialen, zoals de blokkenbak, tacker, op maat gezaagde glaslatten, neuslat en de nieuwe ruit, gaan we naar het kozijn. We plaatsen de blokken in de sponning, waarop we de ruit nauwkeurig positioneren en afstellen. De op maat gemaakte glaslatten en neuslat worden stevig vastgezet met RVS spijkers. We zorgen ervoor dat de gaten van de spijkers netjes worden afgestopt met stopverf en vervolgens wordt zowel de binnen- als buitenzijde zorgvuldig afgekit.

We laten alles netjes achter en ruimen onze werkplek op, waarbij we ons best doen om alles zo achter te laten als we het aantroffen. We adviseren onze klanten om de kit 48 uur te laten drogen voordat het door hen wordt overgeschilderd voor een optimaal resultaat.

Bij Glashandel Koelewijn staan we garant voor vakmanschap, kwaliteit en tevredenheid van onze klanten. We nemen uw glasproject met de grootste zorg en professionaliteit aan, zodat u kunt genieten van helder glas en een perfect afgewerkt resultaat.

De voordelen van het vervangen van uw enkele glas.

Iso inlidz

Overweegt u om uw enkelglas te vervangen door isolatieglas?

Dan zijn er vast veel vragen die bij u opkomen. Gelukkig bieden we een uitgebreid assortiment van dubbelglas opties om aan uw behoeften te voldoen.

Er zijn verschillende soorten dubbelglas beschikbaar, zoals HR++, HR+++, HR+, en standaard dubbel glas, elk met hun eigen isolatiewaarde. HR+++ glas, ook wel triple of driedubbel glas, heeft bijvoorbeeld een U-waarde van 0.7 en biedt een hoge energiebesparing op de lange termijn.

Het grote voordeel van het plaatsen van dubbelglas is een betere isolatie van uw woning, wat resulteert in lagere energiekosten en een positieve bijdrage aan het milieu. Uw woning zal in de zomer koeler aanvoelen dan met enkelglas, wat zorgt voor meer comfort in huis

Blauw vinkje glashandel koelewijn

TIP! Wanneer de zwarte afstandshouder wordt gecombineerd met dubbel- of driedubbel glas, wordt de isolatiewaarde van het hele raam aanzienlijk verbeterd. 

Gekleurde kaders voor isolatieglas.

Dubbelglas/isolatieglas biedt de mogelijkheid om te worden uitgevoerd met prachtig gekleurde kaders. Deze kaders, ook wel bekend als "metallic spacer" of "warmedge" delen, houden de glaslagen stevig bij elkaar. Hieronder presenteren we enkele voorbeelden:

Met deze verschillende kaderopties kunt u uw dubbelglas niet alleen kiezen op basis van functionaliteit, maar ook op basis van de gewenste uitstraling en stijl voor uw ramen. Onze specialisten staan klaar om u te adviseren en te helpen bij het maken van de beste keuze voor uw specifieke behoeften

TPS Kader.

Tps glaskader

(TPS) Thermisch vloeibaar gemaakt kunststof, dat tussen de beglazing kan worden gekit. Het zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie en een optimale gas- en dampdichtheid.

TGI Kader.

TGI glaskader

(TGI) Dit type kader bestaat uit kunststof materiaal met een rug van edelstaal. Hierdoor wordt een zeer lage warmtegeleiding bereikt, wat resulteert in een verbeterde isolatiewaarde wanneer gecombineerd met dubbel- of driedubbel glas.

Aluminium kader.

ALU glaskader

(ALU) Een zilverkleurig kader, gemaakt van metalen delen. Het biedt niet alleen functionele ondersteuning, maar voegt ook een esthetisch element toe aan het dubbelglas, waardoor het geheel er prachtig uitziet.

Bekijk onze andere opties:
55edf494ce21012cf8063557760ae666 large

Onze producten

Offerte

Offerte

Telefoneren

Contact

Glashandel Koelewijn.

Copernicusweg 7
3752 LZ Bunschoten-Spakenburg
T: 033 - 299 63 63

E. info@glashandelkoelewijn.nl

Openingstijden.

maandag

08:00 - 16:30 uur

dinsdag

 08:00 - 16:30 uur

woensdag

08:00 - 16:30 uur

donderdag

08:00 - 16:30 uur

vrijdag

08:00 - 16:00 uur

Let op: telefonisch tot 16:00 bereikbaar.
Op vrijdag tot 12:00.

© This website is build by